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The role of ‘Shared Memories’ in shaping nationalist movements : a comparative historical analysis of the Flemish and Québécois nationalist movements
(2013-01-04)
Les mouvements nationalistes flamands et québécois divergent en concernant leur structure; par exemple le nationalisme flamand s'est développé comme un mouvement chrétien-démocrate, alors que le nationalisme québécois ...
Design as a strategic tool for sustainability in northern and arctic contexts : case study of the arctic design concept in Finland
(2018-10-17)
Globally, design is increasingly being perceived as a strategic tool for community development, well-being and innovation, both in theory and in practice. In the last few years, Finland has brought this notion to its ...
Adaptation of agriculture to climate change in Quebec : the co-construction of agricultural policies in the RCM of Haut-Richelieu
(2015-09-23)
Les facteurs climatiques ainsi bien que les facteurs non-climatiques doivent être pris en considération dans le processus d'adaptation de l'agriculture aux changements et à la variabilité climatiques (CVC). Ce changement ...
Interprovincial migration among chinese skilled worker immigrants to Quebec
(2015-09-23)
The purpose of this research is to find out whether higher levels of education cause the
exodus of Quebec’s Chinese skilled worker immigrants to other provinces. I first examine
the history of Chinese immigration in ...
Creative conflicts : shaping the law on surrogacy and assisted reproduction in Québec and Canada
(2017-03-29)
Ce mémoire ce veut, d’une part, un aperçu de l’état du droit au Canada et au Québec sur la maternité de substitution et la procréation assistée. J’examine la dissonance entre ces pratiques et les interdictions criminelles ...
Association between pathogenic and indicator pathogenic and indicator bacteria and some control points of a risk assessment model for food producing establishments in Quebec, Canada
(2017-10-04)
L'atténuation du risque d'agents pathogènes d'origine alimentaire dans les établissements de transformation des aliments est un élément essentiel du système de contrôle de la sécurité sanitaire des aliments d'un établissement ...